• Çekmeköy’de Parası olana Milyonluk Rant…
    • Çekmeköy’de Parası olana Milyonluk Rant…
      Çekmeköy’de Parası olana Milyonluk Rant…
      Çekmeköy’de vatandaş akan çatısına bir çivi dahi çakamazken parası olan gecekondudan PLAZA ve Gecekondusunu yıkarak milyonluk dükkânları nasıl yapıyor…
      23.01.2020 - 17:32 | Son Güncelleme:23.01.2020 - 17:32
      gökhan balcı
      4324

      Çekmeköy’de herkesin gözü önündeki bu kaçak Plaza ve Dükkanlar belediyenin zabıta ve yapı kontrol müdürlüğünün göz yumması, ilçe kamuoyunda “Parası olana milyonluk Rant “ böyle oluyor şeklinde yorumlanıyor.

      Varan 1… Kaçak Plaza…

      Çekmeköy Mehmet Akif mahallesinde şile yoluna cephe olan bu yapı daha birkaç ay öncesinde içinde insanların yaşadığı ve 1/1000 lik Planlarda Şile yolu koruma bandında olduğu için çivi dahi çakılamıyordu.

      Bir anda Çekmeköy Belediyesi zabıta ve yapı kontrol müdürlüğünün göz yumması ile sihirli değnek değmişçesine Lüks bir Plaza’ya döndü.

      Bu yer Plazaya çevrilirken hiçbir izin tabelası asılmaması ve hızlı bir şekilde yapının tadilatının yapılması bölgede yaşayan gariban vatandaşlar tarafından hayretle izlendi.

      O bölgede bulunan bir çok vatandaş “bizler bir çivi çaksak belediyenin yetkilileri anında buraya gelip çaktığımız çivi’yi dahi söktürürken nasıl oluyorda bu yer Plaza’ya dönüyor. Parası olan demek ki bu ilçede her istediğini kolayca yaptırabiliyor. Çekmeköy Belediye başkanı Ahmet Poyraz neden butür işlere göz yumuyor anlam veremiyoruz” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar…

       

       

      Varan 2… Çatı değil KAT…

      Yine aynı bölgede İnşaatı yapılan bir yapının çatısı görenleri şaşkına çevirdi. Çekmeköy’de emsali yok denilen bu sözde çatı “para sen nelere muktedirsin” dedirtti.

      Çekmeköy 1/1000 lik Planlarda konut yeri olarak görülen bu yere yapılan İş Merkezi insanların şaşkınlığını arttırırken,  Çekmeköy’de paranın gücü ile istenirse neler yapılacağını bölge halkına gösterdi. Kaymak tabakaya

      Kıyak’da sınır tanımayan Çekmeköy Belediyesi zabıta ve yapı kontrol müdürlüğü bu yapıyıda görmezden gelerek inşaatı bitirtti.

       

      Varan 3…  Marka markete vermek için yeri büyüttüler…

      Çekmeköy Şahinbey Caddesinde köşe başı konumda olan bir dükkânı Ulusal bir market zincirine kira’ya vermek için dükkanın çıkmalarını kapatılması ve bu kapatma işlemi yapılabilmesi için Çekmeköy Belediyesi zabıta ve yapı kontrol müdürlüğünün sözlü izin verdiği iddiaları;

      Bu yerin çıkmalarının kapatılarak mevcut dükkânın metre karesinin artırılması, Çekmeköy’de cadde üzerinde bulunan diğer dükkanlar içinde Emsal teşkil edecek mi?

      Her isteyen dükkanının metre karesini bu yolla artırmasına aynı şekilde izin verilecek mi?

      Yoksa burada yine parası olana mı bu gayri Resmi sözde izin veriliyor?

      Çıkmaların kapatılması o binanın mevcut iskânını bozmadı mı?

      Akıllara bu sorular getirirdi.

       

      Varan 4… Gecekondudan Milyonluk dükkânlar nasıl yapıldı…

      Çekmeköy Taşdelen bölgesinde Sultan Murat Caddesinde köşe başında bulunan Gecekondu Çekmeköy Belediyesi zabıta ve yapı kontrol müdürlüğünün gözü önünde hiçbir kanun kural tanınmadan yıkılarak Milyonluk dükkânlara çevrildi.

      İmar planlarında ve tapuda hisseli olan bu yer İmar mevzuatındaki derinlik hesabına uymadığından hisseleri bölünemedi.  Hissedarların arasında oluşan anlaşmazlık sonucu hissesini satan vatandaştan gecekonduyu alan şahıs bir anda hiçbir yasal izin verilmesi mümkün olmayan bu yerdeki Gecekonduyu yıkarak Kaçak dükkânlar yaptı.

      Bölge halkı bu kişinin bu izini belediyeden nasıl aldığını hayret ile merak ediyoruz. Bu Dükkânlar Çekmeköy Belediyesi sayesinde yapanın yanına Milyonluk kar olarak kalır. Kaymak tabakaya yeni bir kıyak sağlandı .

       

      Varan 5… Sen Paran varsa benim de var dedi ve Gecekonduyu yıkıp Dükkânı dikti…

      Yine aynı bölgede İmar planlarında ve tapuda hisseli olan bu yer İmar mevzuatındaki derinlik hesabına uymadığından hisseleri bölünemeyen bu yerde’de vatandaş tek katlı Gecekondusunu bir anda Çekmeköy Belediyesi zabıta ve yapı kontrol müdürlüğünün gözü önünde hiçbir kanun kural tanınmadan yıkılarak Milyonluk 2 katlı dükkâna çevrildi.

      Beki birkaç ay içerisinde bu yapılar Çekmeköy Belediyesi zabıta ve yapı kontrol müdürlüğünün gözü önünde yerinde RANTSAL dönüşüme uğrarken onlar sadece izledi belki kılıfına uydurmak için ceza kesti ama hiç birini yıkmadı ve yapılırken durdurmadı.

      Şehrimizi emanet ettiğimiz Şehrül Emin olarak oylarımız ile tayin ettiğimiz Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ne yaptı?

      Camilerimizde hafızlık yapan ve Allah inancı bu kadar gülcü olan bir kişi bunlara nasıl ses çıkarmaz? sorusunu bölge halkının beynine yer ettirdi.

       

       

      Yurtta Haber

      Yorum Yazın

      Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yurtta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

    • SüperLig Puan Durumu
      TakımOAP
        O A P
      1.GALATASARAY A.Ş. 36 89 99
      2.FENERBAHÇE A.Ş. 36 92 93
      3.TRABZONSPOR A.Ş. 37 65 64
      4.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 37 51 58
      5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 37 51 56
      6.KASIMPAŞA A.Ş. 37 60 53
      7.CORENDON ALANYASPOR 37 52 51
      8.EMS YAPI SİVASSPOR 37 45 51
      9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 37 48 50
      10.BITEXEN ANTALYASPOR 37 43 48
      11.YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. 37 52 44
      12.YILPORT SAMSUNSPOR 37 41 43
      13.MONDİHOME KAYSERİSPOR 37 43 42
      14.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 37 49 41
      15.TÜMOSAN KONYASPOR 37 39 41
      16.MKE ANKARAGÜCÜ 37 44 40
      17.ATAKAŞ HATAYSPOR 37 43 38
      18.VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK 37 46 37
      19.SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. 37 42 37
      20.İSTANBULSPOR A.Ş. 37 27 16
      İstanbul nöbetçi eczaneleri