• Hasan Öztürk, “Beni Çekmeköy Halkı Belediye Başkanı olarak görmek istedi”…
    • Hasan Öztürk, “Beni Çekmeköy Halkı Belediye Başkanı olarak görmek istedi”…
      Hasan Öztürk, “Beni Çekmeköy Halkı Belediye Başkanı olarak görmek istedi”…
      Ak Parti’den Çekmeköy Belediye Başkan Aday Adayı olan, Çekmeköy siyasetinin en çok konuşulan ismi, eski belediye başkan yardımcısı Hasan Öztürk ile Belediye Başkan Aday Adayı olmaya sürükleyen süreci ve projelerini konuştuk…
      24.11.2023 - 13:38 | Son Güncelleme:24.11.2023 - 13:38
      gökhan balcı
      1040

      Hasan Öztürk Kimdir?

      1971 Rize Güneysu doğumluyum. Evli ve 3 çocuk babasıyım. İlk Orta ve liseyi Rize de okudum. 20 yıldır Çekmeköy’de ikamet ediyorum. Yaşadığım ev, İşim ve çocuklarımın okulu Çekmeköy dedir. Baba evim Ümraniye dedir, onu ziyaret harici Çekmeköy’den dışarı çıkmam nadirdir. Sosyal hayatım, çocuklarımın hayatı, Eşimin ve benim işyerim hepsi Çekmeköy dedir. Kısacası Çekmeköy sevdalısı biriyim. Her akşam erken yatar her sabah erken kalkar ve işime, gücüme odaklanırım. Herkes gibi sıradan, mütevazi bir yaşamım var. Eğitim hayatım 1989 -1993 Yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 4 yıl okuduktan sonra 1994-2000 yılları arasında İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Harita Mühendisliği bölümüne girdim ve harita mühendisi olarak mezun oldum.

      Siyasi hayatım Ak Parti’de başladı. 2004-2009 yılları arasında Çekmeköy belde iken meclis üyesi seçildim ve sonrasında ilçe döneminde 2009-2017 yılları arasında teknik belediye başkan yardımcılığı görevinde bulundum.

      Belediye başkanı olmaya nasıl karar verdiniz?

      Belediye Başkan adayı olmak gibi bir planlamam yoktu. 2009-2017 yılları arasında teknik belediye başkan yardımcılığı görevinde bulundum. Sonradan görevimden ayrılarak kendi işlerime döndüm. Aradan geçen süreç içerisinde sadece kendi ticaretim ile uğraş gösterdim. Hiçbir zaman aklımdan ne Belediye Başkanlığı ne de Siyasi veya Kamusal alanda hizmet vermek geçmedi.

       

      “Daha düzel Çekmeköy için Hasan Öztürk”…

      Çekmeköy Akil ve erklerinden olan bir grup insanlar bir araya gelip Çekmeköy halkının teveccühünü kazanacak ve Çekmeköy Halkının da destekleyeceği bir aday gösterelim diye konuşurken benim adım da orada geçmiş. Benim bilgim dışında bu arkadaşlar Çekmeköy’ün tamamına 250 adet “ DAHA GÜZEL ÇEKMEKÖY İÇİN HASAN ÖZTÜRK” diye pankart asmışlar. Bende o pankartlar asıldığı zaman süreci sizlerle beraber öğrendim.

       

      “Sen istemesen de biz seni Aday gösterteceğiz”…

      Ben pankartları kimlerin benim fikrimi düşüncemi almadan neden astıklarını anlamak için araştırarak kendilerine ulaştım. Kendilerine bu konuda bir çok sitem ettim. Bu tür konulara girmemelerini kendilerine anlattım hatta onlar ile aramda birçokta problem yaşadım. Kariyer planlamam arasında böyle bir niyetim olmadığını izah ettim. Fakat onlar bu konuda sen istemesen bile biz seni aday göstereceğiz diyerek Kamuoyu oluşturdular.

      Süreç içerisinde yaptıkları faaliyetler çok hoşuma gitti ve bende onlara hazırladıkları projelerde destek verdim. Çekmeköy Halkının şahsıma gösterdiği teveccüh ve baskılara kayıtsız kalmam artık mümkün olamayacağı için bende Ak Parti’den Çekmeköy Belediye Başkanlığı için Aday Adayı oldum.

      Çekmeköy Sevdalısı ve geçmiş dönemlerde Çekmeköy’e kuruluşunda hizmet eden biri olarak ve bugüne kadar Çekmeköy’e güzel hizmetler sunan Belediye Başkanımız Ahmet Poyrazın da Partimizin 3 Dönem kuralına takılması sebebi ile bende varım diyerek halkımızdan gelen talebe duyarsız kalmadım.

       

      Belediye Başkanı olduğunuzda belediye başkanlığı döneminizin önceki belediye başkanlarından nasıl farklı olacağını düşünüyorsunuz?

      Belediye Başkanı olmam için önce Partimin beni aday göstermesi ve halkımızın bana şuan gösterdiği teveccühü sandık başında da göstermesi gerekiyor. Belediye Başkan yardımcılığı görevimden ayrılalı baya bir zaman oldu ve süreçte gördüm ki görevde olduğum süreçte iyi işlere Ahmet poyraz Başkanım ile imza atmışız.  Halkımız adımızı unutmamış.

      “%60 oy oranı ile seçimi alacağız”….

      Şayet Partim beni Çekmeköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterir ise seçimleri kazanamama gibi hiçbir korku ve endişe içerisinde değilim. %60 oy oranı ile sandıklarda Ak Partiyi birinci çıkaracağıma ve Ak Parti Belediyeciliğini Çekmeköy’de devam ettireceğime inancım sokaktan aldığım enerji ile çok yüksek.

      Çekmeköy Belediye Başkanı olduğumda İlkeli ve Şeffaf bir yönetim ile Çekmeköy’ü yöneteceğiz. Nepotizim (kayırmacılık) asla olmayacak. Çekmeköy’ün tüm kaynakları Çekmeköy halkının refahı ve huzuru için harcanacak. 21. Yüz yıl bilgi çağı ve bilgi malumunuz 7 sn. bir yenileniyor ve 7 sn sonra yeni bir bilgi ortaya çıkıyor. Çekmeköy’de yaşayan çocuklarımız ve Gençlerimizi bilgi çağına ayak uyduran ve üretken hale gelen bireyler olması yönünde çalışmalar yapacağım.

       

      Şayet belediye başkan adayı olup seçilirseniz, her açıdan şeffaf ve hesap vermeye hazır mısınız?

      Çekmeköy halkının daha aktif yönetime katılmasını sağlayarak şeffaf ilkeli ve liyakat sahibi kadrolar ile Çekmeköy’ü, Çekmeköy de yaşayan halkımız ile birlikte yöneteceğiz. Herkese eşit mesafede yaklaşacağım. Seçildiğim gün Parti Rozetimi çıkarıp her vatandaşımıza bize oy versin vermesin aynı şeffaf ve ilkeli duruşumuz ile hizmet sunacağım.

      Amacım, Çekmeköy 2009 yılında kurulduğu günden bugüne kadar nasıl halkımızın teveccühü ile Ak Parti Belediyeciliğini istediyse bundan sonraki dönemlerde de Ak Parti Belediyeciliğine gösterdikleri teveccühü arttırarak devam ettirmek olacaktır.

      Bir Belediye Başkanın iki tür sorumluluğu vardır. Birincisi Partisine karşı olan sorumluluğu. Partisinin mevcut oyunu azaltmadan yükseltmesi.  İkincisi ise seçildiği ve hizmet ettiği ilçeye veya yere olan sorumluluğu . Bu sorumluluğu yerine getirirken ilçenin kaynaklarını doğru kullanarak ilçesini geliştirerek güzelleştirmesidir.

       

      Çekmeköy halkı takdir etti, sizi belediye başkanlığına seçti,  hizmet ve sosyo-kültürel açıdan şehri daha iyi noktalara taşımak için projeleriniz nelerdir?

      Çekmeköy 4 beldenin birleşmesi ile 2009 yılında ilçe oldu. 2009 Yılında Beldelerin birleştirilmesi ve Çekmeköy ilçesinin yeni oluşumunda Ahmet Başkanımız bana o dönemde bilgi birikim ve tecrübeme güvenerek liyakat sahibi bir isim olduğum için Teknik Başkan yardımcılık görevini bana verdi. Belediyecilik benim en iyi bildiğim iştir. Kanunları Mevzuatları çok iyi bilirim. İnsanlar o dönemde beni şahsen tanımasalar da adımı arazide duyarlardı. Ben hep o dönemde işin mutfağında teknik çalışmaların başında oldum. Çekmeköy’ü liyakat sahibi kadrolar ile yöneteceğiz. 

      Çekmeköy’de ticareti arttıracak projeler hazırlıyoruz. Çekmeköy Ömerli ve Elmalı barajlarının su toplama havzasında yer aldığı için Çekmeköy’e sanayi veya ağır sanayinin gelme şansı yok. Çekmeköy’de ticaret, günü birlik turizm, Yazın İstanbul genelinden ilçemize yoğun bir nüfus akışı var. O insanların Çekmeköy de eğlenebileceği gününü keyifli geçirebileceği, dinlene bileceği ticari alanların oluşması gerekiyor. Ömerliyi biz ilk planlarda günü birlik turizm için planlamıştık. Ömerli vadisi doğal güzellik olarak bunun için çok uygun bir yer. Köylerimizi yeme içme ve eğlenme olarak çeşitlendirerek İstanbul Halkını Kuzeye doğru çekerek ilçemizin doğal yaşamını bozmadan ticari bir kaynak haline getirebiliriz.

      Riva Deresini kot az olduğu için ara kapaklar kullanarak Porsuk Çayı örneğinde olduğu gibi bir hale getireceğiz. Üzerinde gondollar olan etrafında dinlenme ve eğlenme ve yeme içme alanları olan bir dere yapacağız. Bu hem ticareti geliştirecek hem de yeni bir istihdam yaratacak.

      Ömerli bölgemizi Kongre Turizm için düzenleyeceğiz. İstanbul genelinde şuan bu büyük firmalar Kongreler yapmak için yer arıyorlar. Ömerli bölgemizin doğasını bozmadan Kongre Turizmi için alanlar yapıp ilçemize yeni bir ekonomik kaynak yaratacağız. Aklımızda, Sevdamızda Çekmeköy olduğu için Çekmeköy’ü İstanbul’un en beğenilen ve tercih edilen ilçesi yapmak için birçok projemiz hazır. Partimiz şahsımı aday gösterdiği zaman hazırladığımız projelerimizi halkımız ile paylaşacağız.

      Eklemek istediğiniz son birkaç şey var mı?

      Yurtta Haber Ailesine yayın hayatında başarılar diliyor okurlarınıza ve Çekmeköy Halkına saygı ve sevgilerimi sizin aracılığınız ile iletiyorum.

       

      Yurtta Haber

      Yorum Yazın

      Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yurtta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

    • SüperLig Puan Durumu
      TakımOAP
        O A P
      1.GALATASARAY A.Ş. 34 80 93
      2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 89 89
      3.TRABZONSPOR A.Ş. 35 61 58
      4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 35 48 54
      5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 46 52
      6.CORENDON ALANYASPOR 35 50 49
      7.KASIMPAŞA A.Ş. 34 56 49
      8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 35 47 49
      9.EMS YAPI SİVASSPOR 34 41 48
      10.BITEXEN ANTALYASPOR 34 39 45
      11.YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. 35 50 44
      12.YILPORT SAMSUNSPOR 35 40 42
      13.MONDİHOME KAYSERİSPOR 35 41 41
      14.MKE ANKARAGÜCÜ 35 43 39
      15.VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK 35 43 37
      16.TÜMOSAN KONYASPOR 34 34 36
      17.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 39 34
      18.ATAKAŞ HATAYSPOR 34 38 33
      19.SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. 34 38 30
      20.İSTANBULSPOR A.Ş. 35 26 16
      İstanbul nöbetçi eczaneleri