• "La Casa De Papel" Türkiye’de "La Casa De Crypto" ya Döndü!
    • "La Casa De Papel" Türkiye’de "La Casa De Crypto" ya Döndü!
      "La Casa De Papel" Türkiye’de "La Casa De Crypto" ya Döndü!
      Türkiye’de Bitcoin piyasasındaki sert düşüşler sonrası Dünyada Milyonlarca insanın büyük bir beğeni ile izlediği La Casa De Papel ( Para Soygunu) dizi Filimin den esinlenen bir grup insan La Casa De Crypto adlı bir Telegram grubu kurdu.
      30.06.2021 - 16:39 | Son Güncelleme:30.06.2021 - 16:39
      gökhan balcı
      1449

      Sosyal Medya ve Televizyon reklamlarından, esnaf sohbetlerine kadar hemen her alanda karşımıza çıkan coin ticareti bir çok insanı yaptığı sert düşüşler sonrası büyük zararlara soktu. Coin Alım Satımından zarar gören bir grup insan Telegram üzerinden “El Profesör” lakaplı bir kişi ile bir araya gelerek Coin Piyasasına yön verdikleri için “Balinalar” olarak adlandırdıkları kişilerden kayıplarını yüksek kârlarla geri alıyor.

      MUMLARA ÜFLEYEN ADAM

      Grafik, formasyon gibi kavramlardan bile haberdar olmayan birikimlerini büyütmek için bu piyasaya girmiş ve yükselen piyasada kazanmış ancak düşen piyasada panikleyerek zarar etmiş, kendilerine “balina avcıları” diyen grup üyeleri genelde Mart 2021 FOMO’su ile piyasaya dâhil olan her yaştan her meslekten insanlardan oluşuyor.

      BALİNA DİŞÇİLERİ

      Grubun liderliğini yapan “El Profesör” grubunu, “balina yiyen hamsiler” olarak tanımlıyor. Son üç düşüşü ve birkaç coindeki önemli yükselişleri saatine kadar öngören El Profesör’den tüm grup üyeleri memnun. Kendilerini sadece bu grupta güvende hissettiklerini ifade eden grup üyeleri, “birlikte çok daha güçlüyüz, bu gruba geldiğimiz günden bu yana büyük zararlardan kurtulmanın yanı sıra ciddi karlar elde ettik” diyorlar. 

      LA CASA DE CRYPTO

      Grup kurucusu “El Profesör”, yaklaşık 100bin üyeye sahip büyük bir grupta “kanaat önderi” olarak piyasa hakkında yorumlar yaparken ortaya çıkan bir fikir ayrılığı nedeniyle gruptan ayrılarak bu grubu kurmuş. 7 yıldır bu piyasanın içinde olduğunu belirten “El Profesör”, öğrendiklerini bu piyasada acemi olan öğrencilerine aktarıyor.

      “Biz de bir şekilde balinaların parasını onlara hissettirmeden alıyoruz, hep onlar mı kazanacak” diyen “El Profesör”, kurduğu gruba ise popüler dizi “La Casa De Papel”den esinlenerek “La Casa De Crypto” ismini koymuş.

      EL PROFESÖR

      Yöresel ifadesiyle analizlerini “dam”da yapan “El Profesör” lakaplı grup kurucusu 30 yaşında ve Adana’da yaşıyor.

      Sert düşüşler ile birçok insanı zarara uğratan Coin Piyasında üyelerini kâra geçirmesinin ana sırrı olarak, Analizlerinde teknik göstergeler ve piyasanın psikolojik oyunları ve yıllar içerisinde oluşan görsel hafızasını kullanmak olduğunu söylüyor.

      El Profesör, piyasanın düşeceği ve yükseleceği anları saatine kadar büyük bir başarıyla öngörmesini grup üyeleri olağanüstü güçleri olduğu düşüncesine kapılırken  “El Profesör”, bu iddiaları gülümseyerek reddediyor.

      Yaptığı isabetli analizlerin kaynağında birçok önemli detayın bulunduğunu anlatan ancak bu konuda ayrıntı vermekten kaçınan El Profesör, “analiz yaparken teknik unsurlara dikkat ettiğim kadar piyasanın psikolojik savaş yöntemlerini de değerlendiriyorum diyerek kendisini ve grubunu kazanca götüren sırrı açıklamıyor.

      ÖNCE SAMİMİYET ÖNCE GÜVEN

      Grupta ilk dikkat çeken şey samimiyet oluyor. Bir aile ortamı havasında sürdürülen grup faaliyetleri, El Profesör’ün uyanması ile başlıyor. Herkes selamlaşıyor, şakalaşıyor, kayıpları için birbirini teselli ediyor. Uygun durumlarda birlikte aynı coini alıp satıyor, kar ediyorlar ancak daha ziyade piyasanın içinde bulunduğu istikrarsız ortamdan kendilerini koruyorlar. El Profesör bu konuyu çok önemsiyor, “Bu piyasa sabırsızları yutan, oyunlarla dolu, çetin bir piyasa… Tek başına teknik analiz veya tek başına piyasa bilgisi bu piyasada başarılı olmak için yeterli değil. Bu piyasanın bizim insanlarımızdan çaldığını geri almaya çalışıyoruz. Düşüşlerde paramızı koruyup yükselişlerde ise kayıplarımızı telafi etmeye çalışıyoruz” diyor.

      UYURSAN ÖLÜRSÜN

      Piyasadaki ani değişiklikler konusunda aşırı duyarlı olan grup üyeleri, piyasa kapanış saati olan gece 3’te birbirini uyandırıyor, farklı bir şey olduğunda hocaları “El Profesör”ü uyarıyorlar. Grubun yorgun düştüğü zamanlarda ise grup radyosu “La Radyo De Crypto” devreye girerek üyelerin istek parçalarını çalıyor, (bunu söylerken de yavaşça fısıldıyorlar, “radyo dediysek öylesine bir eğlence, yanlış anlaşılmasın hiç telif ödeyecek durumda değiliz”.

      ÜYELİK ŞARTI: KAYBETMİŞ OLMAK

      Evet doğru duydunuz, gruba üye olmanın tek şartı zararda olmak… Gruba yeni katılan herkesle tek tek ilgilenen grup üyeleri, saygısız ve seviyesiz yaklaşımları asla kabul etmiyorlar. “La Casa De Crypto” Grubunun ileriye dönük önemli hedefleri de var. Kurucu El Profesör, “Borsa komisyon kesintilerinden oluşan referans gelirlerinin bir kısmı ile üyelerimizle bir araya gelip eğlenceli faaliyetler yapmayı planlıyoruz, kalan kısımla da ayı piyasası gelip fiyatlar yeterince düştüğünde ortak yatırımlar yapıp bu yatırımları boğa piyasası geldiğinde bozdurarak hep birlikte emekli olmayı planlıyoruz” diyor ve “Bu grubun samimiyetini dünyada herkes duyacak” diyerek büyük bir iddiayla noktayı koyuyor.

       

       

      Yurtta Haber

      Yorum Yazın

      Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yurtta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

    • SüperLig Puan Durumu
      TakımOAP
        O A P
      1.GALATASARAY A.Ş. 34 80 93
      2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 89 89
      3.TRABZONSPOR A.Ş. 35 61 58
      4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 35 48 54
      5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 46 52
      6.CORENDON ALANYASPOR 35 50 49
      7.KASIMPAŞA A.Ş. 34 56 49
      8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 35 47 49
      9.EMS YAPI SİVASSPOR 34 41 48
      10.BITEXEN ANTALYASPOR 34 39 45
      11.YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. 35 50 44
      12.YILPORT SAMSUNSPOR 35 40 42
      13.MONDİHOME KAYSERİSPOR 35 41 41
      14.MKE ANKARAGÜCÜ 35 43 39
      15.VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK 35 43 37
      16.TÜMOSAN KONYASPOR 34 34 36
      17.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 39 34
      18.ATAKAŞ HATAYSPOR 34 38 33
      19.SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. 34 38 30
      20.İSTANBULSPOR A.Ş. 35 26 16
      İstanbul nöbetçi eczaneleri